Instruktører

Tidligere i høst kjøpte Push inn flere kettlebells. Nå har vi også en godkjent instruktør for å kjøre opplæring innen dette.

27-28 oktober sendte vi Kristian på instruktør kurs i kettlebells. Kurset ble avholdt gjennom IKFF (International Kettlebell and Fitness Federation) og Maxpuls fitness studio Trondheim. Hovedinstruktør var Allan Fallrø, som har vært med og introdusere denne treningsformen i Norge.

Programmet for denne helgen var:
Oppvarming med Joint mobility

DAG 1:

Dobbel hand swing
Swing
Clean
Press
Push Press
Snatch

DAG 2:

Squat
Jerk
Tgu
Windmill
Uttøying

Time planlegging og tilrettelegging av timene var også et av de momentene som ble lagt stor vekt på.

På slutten av dag 2 ble det avholdt en praktisk eksamen, hvor deltakerne skulle i 45 minutter demonstrere alle øvelsene med riktig teknikk. Ved feil bruk av teknikk eller dårlig demonstrasjon ville deltageren ikke bestå. Vår mann bestod!

Instruktørene på kurset: Lill-Marit Fallrø, Ole Thomas Trobe, Gaute Karlsson og Allan Fallrø

Dette betyr at vi har styrket vår kompetanse og kan dermed både instruere og etterhvert sette opp gruppetimer med trygghet om at riktig teknikk blir brukt.
Ønsker du og lære noen basisøvelser for å komme igang med kettlebells så er det bare å ta kontakt med Kristian, så vil han hjelpe deg med dette.

Kettlebells er kåret til verdens mest effektive styrketrening, og ifølge godkjente studier så forbrenner man et snitt på 272 kalorier på 20 minutter, så med denne treningsformen for man både styrke og forbrenning på kort tid!