Spinning

Hva er Spinning?

Innendørs sykling ble lansert i Amerika noen år tilbake, og målet var å oppnå fysisk og psykisk velvære, som følge av denne treningsformen. Spinning kan være både aerob og anaerob trening ( Aerob trening= Musklene får tilført oksygen under trening. Anaerob trening= Så høy intensitet at man ikke får nok oksygen til musklene), der hjerte og lunger jobber effektivt, og intensiteten er i samsvar med målet!

Gjennom en middels hard spinntime på ca 45 min forbrennes det ca 400-500 cal. (noen studier viser at en godt trent person kan forbrenne 800-900 cal), men det kommer helt an på intensiteten.
En sykkel er lagd slik at den kan tilpasses en persons høyde, lengde på rygg og ben, eller andre ting som må tas hensyn til. ( graviditet, ryggplager, nybegynner el erfaren syklist).

Musikk bygger på en viss puls som kalles takt. Ved å finne “eneren” i en takt og telle antall grunnrytmeslag mellom enerne finner vi frem til taktarten. I en 4/4 takt er der 4 grunnrytmeslag i hver takt, “eneren” er mer markert. DEt er grunnrytmeslagene vi teller for å finne tempo i musikken.
RPM: Runder per minutt, forteller hvor hurtig tråkket er. Anbefalt RPM:50-132. Telles på kun et ben, i et minutt.
BPM: Slag hvert minutt. Trenger ikke være det samme som RPM.

Hva består en spinning time av:
– Introduksjon av timen.
– Oppvarmming
– Hoveddel
– Nedsykling
– Uttøying

A time: 45 min
– Er en time som passer for nybegynnere.
– Skal derimot ikke være en “søndagstur”.

B time: 60 min
– Høyere intensitet
– Passer for godt trente, erfarne spinnere

4X4: 45 min
– Øker maks o2 opptak
– Øker anaerob terskel
– Tidseffektiv
– Forebygger livsstil sykdommer (hjerte/kar, dia, kreft)
– Øker forbrenning
– Intensitet på trening kan ikke erstattes med varighet